ARTIESTEN / 2017

De artiesten die zullen optreden op het Seabottom Jazzfestival 2017:

VRIJDAG 24 MAART

wouterhamel> WOUTER HAMEL

Wouter Hamel is een Nederlandse jazz-zanger wiens stijl soms wordt vergeleken met Jamie Cullum. Wouter debuteerde in 2007, twee jaar na hij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won. Daarna bracht hij 3 albums uit, gaf hij talloze optredens in Nederland, won hij een zilveren harp en werd hij een superster in onder meer Japan.

Na de vorige, wat rustigere en introverte plaat staat zijn laatste album “Pompadour” vol spannende en energieke songs die borrelen van de levenslust, maar waarin zoals altijd een verrassing op de loer kan liggen. Het album is opgenomen in de eigen studio van Wouter Hamel, maar was een sociaal proces met gezellige maar ook avontuurlijke samenwerkingen. Zo werd er in New York met jazzlegende Mark Murphy gewerkt en is Benny Sings er ook weer bij, die tevens bij de succesvolle eerste Wouter Hamel albums “Hamel (2007) en “Nobody’s Tune” (2009) betrokken was.

De allure van Wouter Hamel kent geen grenzen. Met diverse platina en gouden albums op zijn naam, reist hij met zijn band van Duitsland naar Japan en van Spanje naar Zuid-Korea. In 2016 heeft hij samen met zijn band een theatertour gedaan.

“Zijn heldere geluid, perfecte timing en prachtige eigen sound zorgen ervoor dat we zijn stembanden een kroonjuweel mogen noemen”, De Telegraaf

“Hamel heeft een superstrakke band die met speels enthousiasme de catchy liedjes de zaal in slingert”, Volkskrant

www.wouterhamel.com

 

ruben_hoeke_by_ron_koffeman_eagle_black_and_white> RUBEN HOEKE

Een grote mix van soul, vette rock, pop, zompige boogie en stampende rhythm & blues. Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. In 2004 richt hij zijn eigen ‘Ruben Hoeke Band’ op.

Hij geeft gitaarworkshops, produceert en wordt dikwijls ingezet als sessiemuzikant. Door de jaren heen speelt hij o.a. in Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters, Thé Lau & Band, organiseert jamsessies en brengt cd’s in verschillende muzikale genres uit. Hij is mede-eigenaar van MZM Productions agency dat festivals organiseert en de boekingen voor de RHB verzorgt.

In 2006 verschijnt van de Ruben Hoeke Band het debuutalbum ‘SUGAR’ (‘Tour de France cd’/‘Best verkochte R&B cd 2006’). In 2008 wordt Ruben door Nederlandse collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’. In datzelfde jaar ontvangt hij een officiële Gemeentelijke oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’.

In 2010 verschijnt van de RHB ‘COEXIST’. Op beide albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence. Rond de zomer van 2011 wordt een samenwerking met de Engelse gitarist Mick Taylor vroegtijdig afgeblazen wanneer Taylor wordt verzocht zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen. Op 23 maart 2013 presenteert de RHB het derde album ‘LOADED’ in een volledig uitverkocht Paradiso in Amsterdam.

Begin 2014 krijgt Rubens JURA project een vervolg en in maart wordt hij door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’. In april 2015 wordt Ruben onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’ en verschijnt van JURA het album ‘River Songs’. Begin november ontvangt Ruben het eerste prototype van de door hem ontworpen ‘Radix RH’ signature gitaar die geproduceerd wordt in het land van zijn voorouders; Indonesië. In 2015 wijzigt de samenstelling van de RHB en vormen, naast Ruben, zijn drummende broer Eric Hoeke, zanger Lucas Pruim en bassist Paul Brandsen de nieuwe basis.

In 2016 neemt de band de vierde RHB-cd ‘SONIC REVOLVER’ op. In de zomer wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met zangeres Beth Hart. Na een korte twijfel periode kiest hij toch voor zijn eigen thuis en muziek.

Een recensent omschreef de RHB als ”een formidabele formatie met een unieke sound” en het optreden ”vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal”. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB weer ten strijde met een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!

www.rubenhoeke.com

 

image1> NEW YORK ROUND MIDNIGHT – Swingin’ Harlem

New York Round Midnight is één van de grootste jazzproducties van dit moment. Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

De muziekvoorstelling ‘Swingin’ Harlem’ neemt je mee diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem, waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

Hoe ging het werkelijk toe in de clubs in Harlem? Wat was de invloed van de Mafia en de Joodse ‘Kosher Nostra’ op de muziek? Wat is een flapper girl? En wie is toch die reefer man? ‘Swingin’ Harlem’ is een avond vol heerlijke muziek door bekende en getalenteerde Nederlandse jazzmusici, voorzien van sfeer en sappige verhalen verteld door comedian Jeffrey Spalburg en jazzschrijver en presentator Koen Schouten.

www.newyorkroundmidnight.nl

 

image-5659166> WILLEM HELLBREKER

Willem Hellbreker is afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam, heeft meerdere cd’s onder eigen naam uitgebracht en speelde met zijn kwartet op o.a. het Northsea Jazzfestival. Geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz, Hank Mobley en Dexter Gordon tovert hij met een warm en expressief geluid lyrische lijnen uit zijn tenorsaxofoon. Van sterk swingend tot verstild melancholiek, elk standard krijgt een glansvolle interpretatie en zijn eigen stukken worden geroemd om hun karakteristieke sfeer en zeggingskracht. Hij speelt en heeft gespeeld met de grote namen uit de Nederlandse jazz: Bert van den Brink, Erik Vloeimans, Rob van Kreeveld en vele anderen. In 1994 heeft hij door de VS getourd en gespeeld met Bob Brookmeyer en speelde in de beroemde New Yorkse jazzclub The Village Vanguard. In 1995 heeft hij een concert gegeven met het Rotterdams Filharmonisch Orkest en Stevie Wonder. Recentelijk heeft hij door Rusland getourd met het Glenn Miller Orchestra.

www.hellbreker.nl

 

eva-almagor> EVA ALMAGOR

Get ready for Eva Almagor! Ze is blues en soul; haar muziek is gevuld met vintage vibes en de invloeden van pop met een vleugje gospel. Haar stem, haar eigen authentieke sound, die je doet denken aan zangeressen zoals Bonnie Raitt en Norah Jones. Haar carrière startte een paar jaar geleden met het uitbrengen van 2 singles van haar debuutalbum ‘Against the grain’ en een EP. Sindsdien treedt ze regelmatig op in radioshows, festivals of in intieme setting in het theater. Eva laat zich inspireren door Susan Tedeschi, Amos Lee en Jason Isbell.

www.evaalmagor.nl

 

344e9543-0355-4afd-a96c-02849bafbb8c> DAAN XPRESS

Enthousiasme en passie die je hoort en ziet. Dat is Daan achter de drums. Op deze avond brengt Daan samen met topmuzikanten klassiekers uit de fusion, R&B, soul en pop ten gehore. Zijn grootste invloeden zijn Snarky Puppy, Justin Timberlake en Sting. Niets is Daan te gek; zolang de groove er maar in zit!

Daan Quittner studeert drums aan het conservatorium in Utrecht. Deze veelzijdige drummer heeft zich tijdens zijn studie meerdere stijlen eigen gemaakt, waarbij hij uitblinkt in moderne cross-overs. Zijn energieke ‘stage presence’ heeft hij ontwikkeld door met formaties die eigen werk maken op talloze podia in binnen- en buitenland te spelen. De combinatie van zijn drive en capaciteit om zich als muzikale kameleon te gedragen, onderscheiden hem en hebben er onder andere voor gezorgd dat hij met zijn band Boom Petit een live-EP heeft opgenomen.

Daan is uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Hij leeft voor de ‘live performance’ en heeft als doel zich verder te ontwikkelen als performer en multi-inzetbare drummer. Daarbij is zijn grootste voorbeeld Robert ‘Sput’ Searight (drummer van Snarky Puppy), waar hij al verscheidene lessen bij heeft gevolgd. Als Daan komt drummen, kun je rekenen op spektakel.

 

jig-promo-full2> THE JIG

The Jig is een 7-koppig funk collectief uit Amsterdam dat onversneden eigen werk brengt. De band is een van de weinige echte funk groepen; een instrumentale groove machine met een rock & roll attitude, bekend om zijn krachtige en opwindende live shows. De muziek is actueel en persoonlijk, met elementen van soul, afro, jazz en rock & roll geïnspireerd door helden als Bootsy Collins, Tower of Power, James Brown, Average White Band en The Meters.

Sinds 2009 verspreidt de band zijn aanstekelijke originele funk met groeiend succes, met zo’n 150 shows door heel Nederland, in Duitsland, Spanje, België, Frankrijk, de Verenigde Staten en Brazilië. In 2011 bracht The Jig zijn goed ontvangen debuut album Brooklyn Blowout uit, opgenomen in New York. In 2013 vonden meer funk krakers hun weg naar het publiek via het album Aargh! In 2015 heeft de band de singles The One en Come Get It uitgebracht. In 2016 kwam hun studioalbum Proximo Disco uit.

Zoals altijd werkt The Jig continu aan nieuwe nummers om ze vervolgens on-the-road te brengen, waardoor elke live show een unieke ervaring is. The Jig is een blijvertje. Het bestaat uit zeven professionele muzikanten die trouw  zijn aan hun missie: het verspreiden van de funk aan iedereen die het wil horen en voelen. Wellicht heb je sommige bandleden gezien op het podium met Caro Emerald, The Upsessions, The Baseballs, Broken Brass Ensemble, Jim Jones Revue, Flip Noorman en anderen. De band heeft samengewerkt met onder andere Joseph Bowie, Hans Dulfer, Boris van der Lek en Benjamin Herman.

www.thejig.nl

 

a75d39_25d2694bfe6447448785a313a9d4623f-jpg_srz_3439_2456_85_22_0-50_1-20_0> SINGER-SONGWRITER CIRCLE!

Exclusief voor ons jubileumjaar houden wij op vrijdag 24 maart een singer-songwriter circle. Hiervoor komt niemand minder dan singer-songwriter (en producer) Jonathan Whiskerd over vanuit Londen. Samen met de jury zal een winnaar gekozen worden, die tijdens ons festivalavond op zaterdag 25 maart zal mogen optreden. Tevens wint de winnaar een reis met verblijf en een workshop in Londen!

Jonathan Whiskerd

Jonathan Whiskerd is een ervaren schrijver en producer. Hij werkte o.a. samen met schrijver-producenten Joshua Blair (Mark Ronson, Bruno Mars), Bruce Hughes (Jason Mraz) en Will Hicks (Ed Sheeran, Elton John, Lily Allen) in de studio’s in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Jonathan werkt nu als een standalone songwriter voor een reeks van vele artiesten in Londen, Nashville en Berlijn en heeft door verschillende projecten meegewerkt aan tracks met producenten, zoals Brad Mair (Romeo Blanco, Kipper Eldridge), Mikko Gordon (Nigel Godrich, Osca, Gaz Coombes), Dyre Gormsen (Martin Terife) en Pete Hakola (To Kill A King).

Jonathan is ook een ervaren docent songwriting en coach, met een sterke achtergrond in artiest- en schrijversontwikkeling. Hij is programma-leader voor de BA (Hons) in Songwriting aan het Institute of Contemporary Music Optreden in Londen. Hij heeft masterclasses aan de Middlesex University, de BRIT School en HDPK in Berlijn gegeven en werkt samen met de Songwriting afdeling van Belmont University in Nashville.

 

ZATERDAG 25 MAART

 

alain_clark> ALAIN CLARK

Hij woonde drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. De zelf geschreven nummers op zijn debuutplaat zijn in het Nederlands. In 2004 kwam Clarks eerste album uit, Alain Clark, met daarop onder meer de hit Heerlijk.

Als producer werkte hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het noveltynummer Vakkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don’t want you back)Vakkenvuller werd ingezongen door Simon en scoorde er in 2004 een top-10 hit mee in de Nederlandse Top 40. In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp.

In 2007 werkte Clark met onder anderen drummer Steve Gadd aan zijn eerste Engelstalige album Live It Out, dat al na twaalf weken de status van gouden plaat bereikte. Het album is drie maal platina. Ook de singles van Live It Out werden grote successen. De eerste single, This Ain’t Gonna Work, werd een top 3-hit en stond veertien weken in de Top 40. De tweede single, Father & Friend, een duet met zijn vader Dane, was zelfs nog succesvoller. Dane Clark is een voormalig soulzanger van de band Dane & the Dukes of Soul. Na het grote succes van Father and Friend werd ook Blow me Away nog een top 10-hit.

Door het grote succes in Nederland, heeft Alain Clark ook geprobeerd in het buitenland door te breken. Als gevolg van een deal met Warner Music Uk Ltd. werd single Father and Friend in 2009 o.a. in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland uitgebracht.

In 2010 bracht Clark zijn tweede Engelstalige album Colorblind uit. Bij het verschijnen ervan bereikte de plaat al meteen de gouden status. Colorblind is onder andere in Italië, Zwitserland en Brazilië uitgekomen. In 2012 is het funky album Generation love revival uitgebracht.

www.alainclark.nl

 

img11743-755x455> MICHIEL BORSTLAP

Michiel Borstlap concerteerde op grote jazzfestivals over de hele wereld. Hij won in 1992 de prijs voor ‘Beste Solist’ op het Europe Jazz Contest in Brussel en was hij de eerste Europese musicus die de Thelonious Monk/BMI Composer Award heeft gewonnen (1996). Zijn muziek werd geprezen door de New York Times (‘kristalhelder pianopel’) en de Washington Post (‘rijke melodie en heldere tonen van een Mozart Sonata in hedendaagse muziek’). Zijn composities werden gespeeld en opgenomen door stellaire musici als Herbie Hancock & Wayne Shorter. In 2007 vormde hij een duo met Gino Vannelli met wie hij wereldwijd optrad. Sinds 2010 focust Borstlap met zijn carrière voornamelijk op solo pianoconcerten. Michiel Borstlap wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste pianisten.

www.michielborstlap.com

 

leona_philippo_persfoto-jpg600x300crop-18081978upscalea8debe765462f90f599920c05500a5e1> LEONA PHILIPPO

Leona Philippo is een veelzijdig podiumdier: ze zingt, rapt, danst, presenteert, acteert en schrijft. Ze won het 3e seizoen van The Voice of Holland. Met haar versie van het nummer ‘Could You Be Loved’ wist ze de eerste plaats in de iTunes Download Top 100 te bemachtigen. Leona is achtergrondzangeres geweest bij Kane, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis. In 2008 deed ze een gastoptreden in Symphonica in Rosso van Lionel Richie. Daarnaast is ze te bewonderen geweest in verschillende musicals en schuift ze zo nu en dan aan bij de Wereld Draait Door. Samen met Afrojack maakte ze het dansnummer ‘With a Word’, heeft ze samengewerkt met Junky XL, betreedt ze regelmatig het podium voor de populaire Holland zingt Hazes-concerten in de Ziggo Dome én is ze één van de Ladies of Soul.

www.leonaphilippo.nl

 

Sinas> SINAS

Wat maakt de muziek van Sinas zo veelzijdig en toch authentiek? Bandleider Wouter Schueler kent het geheim: ‘onze muziek is als een space cocktail; een mix van verschillende muziekculturen, zoals afrobeat, cumbia en balkan, gecombineerd met de vibe van dance’. Sinas prikkelt het publiek tot beweging en is een verfrissende live act. ‘Wat ons trio sterk maakt, is dat we alle drie ‘muzikale allesvreters’ zijn. In alle stijlen van muziek zit wel iets wat ons boeit. De dansritmes zijn de basis waarop wij door improvisatie en soundscapes ons publiek meeslepen tot grote extatische hoogtes!’.

De standaard muziekgenres passen dan ook niet bij deze driekoppige band. Samen geven ze alles om hun publiek te verleiden met vernieuwende, minimalistische dansmuziek. De meeste nummers worden door Wouter Schueler zelf geschreven, om vervolgens in de studio verder vorm te geven vanuit de drie verschillende karakters van het drietal. Na eerdere samenstellingen van de band lijkt Sinas nu zijn vorm gevonden te hebben: de muziek is bloot, puur en back to basic. Precies zoals het destijds bedacht was.

www.sinasmusic.com

 

ljffritslandesbergen-1> FRITS LANDESBERGEN & FRIENDS

Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie. Van jongs af aan heeft hij als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geïnvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijsen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs ‘De Belofte’ en de daarbij behorende aandacht van de media, hebben Frits geen windeieren gelegd: een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland maar ook regelmatig elders in de wereld.

Behalve met zijn eigen combo, Frits Landesbergen & Friends, heeft hij opgetreden met vele bekende jazz-artiesten als Madeline Bell, het Rosenberg Trio, Louis van Dijk, Cor Bakker , Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander. Tevens was hij gedurende een korte periode slagwerker van de Hoornse Bigband, waar zijn vader de gitaar bespeelde.

Frits Landesbergen is allround. Niet alleen is hij Neerlands beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is hij docent aan het conservatorium in Den Haag, beheert hij zijn eigen boekingsbureau en is hij producent.

Trio Lex Jasper
Pianist Lex Jasper maakt dit najaar zijn comeback. Na 15 jaar revalideren na een ernstig auto-ongeluk gaat het vermaarde trio Lex Jasper weer spelen. Het trio bestaat uit Frits Landesbergen-drums, Edwin Corzilius-bas en Lex zelf op de piano.

Joke Bruijs
Joke Bruijs is een allround artieste die alles kan. Zij zingt de sterren van de hemel sinds haar 15e en is een veelgevraagd actrice voor zowel theater, televisie als filmproducties. De overvolle agenda van de afgelopen 37 jaar zegt genoeg.

Madeline Bell
Madeline Bell werd geboren in Newark, New Jersey in de VS. Al vanaf haar 5e zong zij, voornamelijk gospel in scholen en kerken. Toen ze 13 was ontdekte ze, geïnspireerd door Sam Cooke, popmuziek.  In 1962 kwam ze in Engeland, waar ze ging wonen. Een hoop studiowerk volgde met o.a. Dusty Springfield, Kiki Dee, Lesley Duncan, Elton John, The Beatles en The Rolling Stones. Ze werd wereldberoemd als bandlid van de popgroep Blue Mink met hits als Melting Pot, Good Morning, Freedom en Bannerman. Na deze periode besloot ze solo te gaan. Ze deed diverse solo theatertournees voor volle zalen met Nederlandse muzikanten als the Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Cor Bakker en vorig jaar nog met Louis van Dijk.

 

12244378_448154225388230_1101503806611235294_o> PARISIEN GYPSY JAZZ

Parisien is geformeerd in het voorjaar van 2004. De muzikanten, die allen eerder hun sporen hebben verdiend in andere formaties, communiceren met elkaar en het publiek in de taal die muziek heet. Geïnspireerd door de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt beweegt Parisien zich met twee akoestische gitaren, een viool en een contrabas door de wereld van Swing en de Franse ‘valses musettes’. Don Vink zorgt op gitaar voor de solopartij, Govert Veltkamp zorgt samen met zijn contrabas voor de swingende baspartij aangevuld door de opzwepende gitaarritmes van Pascal Theune. Allen zijn de muzikanten autodidact waardoor de muziek rechtstreeks vanuit het hart wordt gespeeld.

Het orkest weet stromingen als Gypsy Jazz, Hot Club de France, Jazzstandards en Latin te versmelten tot hun eigen geluid met hypnotiserende ritmes en aanstekelijk melodieuze thema’s. Het repertoire van Parisien bevat Jazz standards van de belangrijkste componisten van de 20ste eeuw: Duke Ellington, Fats Waller en natuurlijk de legendarische Django Reinhardt. Hun repertoire van eigen composities wordt steeds uitgebreider en indrukwekkender.

Het orkest speelde zowel in Nederland (o.a. “North Sea Jazz”, Amsterdam Uitmarkt en Nieuwkoop Jazz) als in de rest van Europa (o.a. Duitsland, Frankrijk en Denemarken).

www.parisien.nl

 

 

hadulfer-1024x576> HANS DULFER

Hans Dulfer is Nederlands bekendste saxofonist. Hij speelde met onder anderen Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer. Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant met de tenorsaxofonist Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc.(met onder andere gitarist John McLaughlin); Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.); Theo Loevendie Consort; Reflud; De Perikels en Future Groove Express. Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan; voor zijn single ‘Streetbeats’ kreeg Dulfer er een gouden plaat.

Dulfer is een veelzijdige man. Zo was hij naast saxofonist ook autoverkoper, bestuurslid van het Bimhuis, columnist van Muziekkrant OOR en radiopresentator. Zijn columns werden gebundeld onder de titel Jazz in China (1980). In 1990 was hij directeur van Paradiso en van 2001 tot juni 2007 had Dulfer een wekelijks Jazzprogramma op BNR Nieuwsradio. In april 2006 bracht hij zijn muziek als eerste uit op een USB-stick. Hij veroorzaakte opschudding in de muziekwereld door te verklaren het downloaden van zijn muziek toe te juichen. Zijn verklaring: ‘aan cd’s verdienen alleen de platenmaatschappijen, niet de muzikanten. Laat iedereen dus maar downloaden en concerten bezoeken, want daar kan een artiest wel aan verdienen’.

Hij trad tientallen jaren elke woensdagavond op in jazzcafé Alto in Amsterdam. Tegenwoordig treedt hij elke woensdagavond, samen met zijn band op, in The Bulldog Palace op het Leidseplein in Amsterdam. Sinds begin 2013 maakt hij een wekelijks jazz-radioprogramma op de Concertzender.

www.handdulfer.nl

 

36634_rootsriders_62864> ROOTSRIDERS

Tribute2BobMarley is een spectaculaire live show waarmee Rootsriders door het land tourt. Deze geweldige live-act onder aanvoering van born-to-perform frontman en ras-entertainer Junior brengt het publiek terug naar de jaren zeventig van de vorige eeuw ,toen Bob Marley de wereld veroverde met zijn zwoele reggaeklanken en prachtige liedjes. Niet alleen qua stem ook in gebaar doet Junior sterk terugdenken aan de Koning van de Reggae.

Deze gelegenheidsformatie bestaat uit muzikanten/zangeressen die hun sporen in de Nederlandse muziekscene hebben verdiend en werd opgericht om 1 van Europa’s grootste Marley Memorial concerten in 2006 te headlinen. In het najaar van 2006 bracht een clubtour de act door heel Nederland (Melkweg, Tivoli, Patronaat, Effenaar, Waerdse Tempel, Off Corso, etc.) en traden The Opposites, Ziggi, Irepeat van Beef, Caprice, Typhoon & Blaxtar, Rmxcrw, Raymzter, Jawat, Jiggy Dje, Cartes en vele anderen als gasten op in hun shows. De band is in 2007 een aantal keer voor optredens en workshops in Afrika geweest.

Op hun nieuwste single ‘High Tide or Low Tide’ coveren ze een minder bekende track van Bob Marley. Dat doen ze samen met Meta Dia, de Senegalese frontman van de snel opkomende formatie Meta & The Cornerstones uit New York. Hun nieuwe album ‘Ancient Power’ van de Bob Marley van Afrika zoal hij thuis in Senegal genoemd wordt –met daarop o.a. een duet met Bob Marley’s zoon Damian Marley- kwam met stip op nummer 15 binnen in de Amerikaanse Billboard Reggae Charts.

www.bobmarleytribute.nl

 

the_preacher_men> THE PREACHER MEN

Onder het genot genieten van een biertje, dat is The Preacher Men. EfraÏm Trujillo, Rob Mostert en Chris Strik zijn drie topmuzikanten uit de Nederlandse jazzscene, die hun liefde delen voor klassieke Hammond trio’s uit de jaren ’50 en ‘60. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen- en buitenland verdiend. Als The Preacher Men gaan ze terug naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine, de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York. Gruizig diep-groovend Hammond orgelgeluid, scheurende en piepende saxofoonkreten en back beats waarbij stilzitten praktisch gewoon onmogelijk is.

www.preachermen.nl

 

jennie-lena> JENNIE LENA

Jennie Lena zingt vanuit haar hart en weet je met haar stem te raken. Haar optredens zijn rauw, emotioneel, en krachtig: de muziek stroomt door elke vezel van haar lijf en met haar stem weet ze keer op keer te ontroeren. Ze is dan ook meer dan zomaar een zangeres: ze is een authentieke artiest met charisma. Haar stem is haar hart en ziel, waarmee ze verhalen vertelt, emoties overbrengt en echt contact maakt met de luisteraar. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft Jennie Lena in het voorprogramma van Joss Stone gestaan, trad ze op in het legendarische Apollo Theater in Harlem, New York, ging ze meerdere keren op clubtour door Europa, verzorgde ze optredens in Azië en de Verenigde Staten en was ze regelmatig te gast bij programma’s als Giel (3FM) en De Wereld Draait Door (NPO 1). In 2015 heeft ze meegedaan aan The Voice of Holland.

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Jennie Lena. Ze groeide op in een muzikaal gezin waar iedereen een instrument bespeelde en waar uit elke kamer van het huis alle denkbare muziekstijlen klonken. “Muziek woonde altijd al in mijn lijf en in mijn ziel. Het is voor mij de meest logische manier om me uit te drukken.” Zelf maakt Jennie Lena een combinatie van onder andere pop, soul en blues.

In 2009 verscheen haar debuutalbum Monsters, dat In 2011 werd opgevolgd door het album Life is Like A Chox of Bogglets (beiden nog onder de naam Jenny Lane). De singles You start a fire en For Love waren regelmatig op de radio te horen en haar akoestische versie van het nummer Firework van Katy Perry staat op de soundtrack van de Amerikaanse blockbuster The Interview (2014). Naast haar eigen werk, schrijft ze ook nummers voor en met onder andere Trijntje Oosterhuis, Anouk en Kinderen voor Kinderen.

Anderen over Jennie Lena:

“Met haar stem, haar humor en haar charismatische verschijning maakt ze echt contact met de luisteraar, van hart tot hart.” – 3 voor 12
“Jennie staat bekend om haar betoverende stem, waarmee ze live keer op keer indruk weet te maken.” – Oor
“Ik krijg van haar stem een brok in m’n keel. Ze is vocaal zo ‘on point’, daar valt niet mee te fokken” – Anouk
“Jennie is het best te omschrijven als rauw, puur en speels.” – MusicMaker
“Jennie staat niet alleen bekend om de schoonheid van haar stem, maar ook om haar vrije, natuurlijke, gevoelige en krachtige expressiviteit.” – Nu.nl

www.jennielena.com

 

jon-tarifa01> JON TARIFA

Als klein kind in Albanië wilde Jon Tarifa maar één ding: voetballer worden. Zijn plan B was om zanger te worden. Helaas door een blessure kwam er snel een einde aan zijn voetbalcarrière en besloot hij over te gaan op zijn plan B. Zijn vader was diplomaat en het gezin verhuisde van Albanië naar de Verenigde Staten en later naar Nederland. Met een hoofd vol muziek en ideeën richtte Tarifa al snel zijn eerste band op: Nuclear Family. Na nog wat andere formaties besloot Jon Tarifa in 2011 om solo te gaan. Hij ontmoette een trompetspeler en leidde zijn band naar een soort swingende Verenigde Naties. De band bestaat uit Duitse, Surinaamse, Poolse, Letse, Litouwse, Nederlandse en natuurlijk Albanese nationaliteiten.

Onlangs zat Jon Tarifa een beetje te computeren op kantoor, toen hij die ene droomfoto toegestuurd kreeg van een vriend. Het was een screenshot van Obama’s dochter die een tribute video aan haar vader had gedeeld op Facebook. In die video wordt Jon’s liedje Don’t go gebruikt, maar nog mooier: hij is nu al 14 miljoen keer bekeken.  De beelden van Obama en de songtekst bleken een perfecte match te zijn.

www.jontarifa.com

 

2013-maaike-den-dunnen> MAAIKE DEN DUNNEN

Maaike den Dunnen is een jazz-zangeres die niet alleen zingt: ze composeert, teksten en arrangementen schrijft, haar eigen projecten leidt en zo nu en dan achter de piano kruipt. Haar interessante combinatie van humor, lyrisme en intelligentie is karakteriserend is voor haar muziek. Den Dungen –veelzijdig en met vele nominatie en prijzen op haar naam- staat met haar ene voet stevig in de roots van de oude jazz en ontdekt nieuwe paden met haar andere voet.

 www.maaikedendungen.com

 

 

image-1> DJ MENEER FUNKEL

‘Eindelijk weer eens een lekker stukje muziek!’ Echte muziek. Gedraaid met originele platen. En dat hoor je! Het warme en authentieke geluid van vinyl komt volledig tot zijn recht in de dj-sets van Meneer Funkel. Hij draait en verzamelt platen uit de glorietijd van de jazzmuziek, van toen er nog gezongen werd door stijlvolle crooners. Alles wat DJ Meneer Funkel op de draaitafels legt, is minstens vijftig jaar oud en wordt zonder overbodige opsmuk gedraaid. Dit geeft je die bijzondere beleving uit de tijd dat jazz nog floreerde in de bruisende clubs van weleer. En het klinkt en swingt nu nog net zo geweldig als toen!

Meneer Funkel’s dj-sets ademen een unieke vintage sfeer uit die overal past. Met zijn verrassende verzameling vynil is hij al jaren op heel veel verschillende evenementen te vinden.

www.meneerfunkel.nl

 

 

image> TESSEL LINDERS

Omroepster, presentator, verslaggeefster bij radio en televisie. Vanaf 2006 is Tessel Linders 9 jaar lang bij Omroep Flevoland te horen geweest tijdens haar dagelijkse radioprogramma ‘Tessel in de ochtend’. Daarna maakt ze de overstap naar Omroep Brabant om daar als nieuwspresentator en verslaggeefster aan het werk te gaan. Tessel presenteert regelmatig verschillende evenementen, zoals het Gala van de Flevopenningen. Op zaterdag 25 maart zal zij het Seabottom Jazzfestival presenteren.

 

Onder voorbehoud van wijzigingen.