Artist in Residence – Benjamin Herman

benjanmin2Benjamin Herman wordt 50! 2018 is het jaar van Benjamin Herman wat feestelijk gevierd wordt met een reeks Herman-concerten en een afsluitend concert onder zijn eigen naam. Hij presenteert zijn nieuwe album ‘Project S’ én blikt terug op zijn oude werk, samen met een aantal interessante gasten. In het kader hiervan is Benjamin Herman op 9 juni 2018 Artist in Residence van het Seabottom Jazzfestival.

Jazzsaxofonist Benjamin Herman geniet al jaren wereldwijde faam. Hij is 100% muzikant: spelen, spelen, spelen. Dat is wat Benjamin het liefste doet, van grote concertzalen, clubs tot kleine cafeetjes. Op zijn 12e speelde hij voor het eerst op een sax en een jaar later stond hij al op het podium en speelde hij in het professionele circuit. Hij werd bekend met het door hem opgerichte New Cool Collective, maar speelt ook met een eigen trio of kwartet. Benjamin Herman werkt samen met de meest uiteenlopende musici, van Misha Mengelberg tot Candy Dulfer, en verdiept hij zich in het repertoire van jazzcomponisten, zoals Thelonious Monk en Jackie Byard. Hij laat zich inspireren door dance Floor jazz, surf en punkmuziek, free jazz en traditionele muziek uit alle windstreken, waardoor naast pure jazzfanaten ook muziekliefhebbers van allerlei verschillende genres zich aangetrokken voelen tot zijn muziek.

Benjamin Herman is een zeer productieve en veelzijdige muzikant met vele cd’s en vinyl op zijn naam, en tourt over de hele wereld. Ook kreeg hij meerdere malen een Edison en won hij de VPRO/Boy Edgar Prijs in 2005. Niet alleen zijn muzikale prestaties worden opgemerkt; in 2008 is hij verkozen tot de Best Geklede Nederlander door tijdschrijft Esquire. En in 2017 heeft hij uit handen van Esquire de oeuvreprijs mogen ontvangen voor zijn jarenlange stijlvastheid. Benjamin Herman, een markant persoon, die zijn voetsporen ruimschoots verdiend heeft.

Als Artist in Residence zal Benjamin samenspelen met:
– New Cool Collective
– New Cool Collective & Matt Bianco
– Robin Nolan Trio
– Gallowstreet
– Deborah J. Carter & Zandscape

http://www.benjaminherman.nl/