PROGRAMMA

Programma Seabottom 2019 – zaterdag 25 mei 2019

 

Het Seabottom is een festival met een rijke historie.

De huidige organisatoren zullen een sprankelend evenement organiseren waarop mensen zich kunnen onderdompelen in een mix van muziekstijlen, in een prachtige omgeving (Agora Theater) waar ook met de inwendige mens op een passende manier rekening wordt gehouden en waar men in gezelschap van fijne mensen kan zijn.

Het muzikale programma heeft veel affiniteit met jazz en aanverwante genres als soul, funk en blues.

Voor de editie van 2019 willen wij graag werken met veel acts waar het ritme vanaf spat. Stil staan is geen optie, het Seabottom is een feest !

Voor de grote theaterzaal zijn we op zoek naar artiesten die een zekere naamsbekendheid hebben opgebouwd en ervoor zullen zorgen dat de zaal tot de laatste stoel wordt gevuld. Denk aan New Cool Collective, Boris, Candy Dulfer of Edsilia Rombley. In de komende jaren hopen wij, dmv een groeiend sponsorbudget, de namen van onze hoofdacts te laten groeien. Daarbij moet worden gedacht aan mensen als Caro Emerald, Glennis Grace of Typhoon. In het verleden konden wij immers al pronken met namen als Gino Vannelli, Gare du Nord, Trijntje Oosterhuis, Herman Brood, Art Blakey en Lionel Hampton.

Voor de bovenzaal ligt de nadruk op dansbaarheid en moderne ritmes. Te denken valt aan funk van The Jig, Blues van Hans Dulfer en een knallende Brassband als afsluiter in de vorm van Gallowstreet.

Daarnaast een sfeervol ingerichte zaal vol traditie en verhalen over whiskey en sigaren en met optredens van bijvoorbeeld Deborah J. Carter die het repertoire van The Beatles heeft ‘verjazzt’ en de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale.

Seabottom 2019 is zoveel meer dan een muziekevenement !

 

Wilt U op de hoogte gehouden worden zodra nieuwe muzikanten zijn gecontracteerd, laat ons dat weten door een berichtje te sturen naar info@seabottom-jazzfestival.nl.